Kreu

Manual Per Integrim Te Monitorimit Te Thesarit Ne Nje Faqe Web

Ky manual informon mbi mundesine e integrimit te sherbimit te monitorimit te thesarit ne nje faqe web te nje institucioni, media apo kompanie. Ai ju adresohet administratoreve te web-eve qe deshirojne te shfaqin per audiencen e tyre mundesine per tu njohur me shpenzime permes transaksione thesari te nje institucioni, ministri, drejtori, axhenci apo enti publik buxhetor. Manuali adresohet ne menyre te veeante per institucionet qeveritare, te cilat mund te shfaqin ne web-faqen e tyre shpenzimet e vete institucionit sipas dates, kategorise se shpenzimit, vleres apo klientit perfitues.

Sherbimi i Monitorimit te Thesarit eshte nje aplikim i ndertuar ne PHP/Mysql i cili mundeson afishimin e transaksioneve te thesarit te lidhura me nje institucion buxhetor te caktuar. Te dhenat e marra nga faqja zyrtare e Ministrise se Financave ne formen e skedareve excel, perpunohen dhe me pas aksesohen nepermjet nje nderfaqe te thjeshte kerkimi. Rezultatet e kerkimit shfaqen ne forme tabelare, duke perfshire edhe rezultate permbledhese me kalkulime.

Faqja kryesore e Sherbimit te Monitorimit te Thesarit eshte nderfaqja e pare e cila i mundeson nje perdoruesi te zgjedhe midis: Transaksionet e periudhes 2012-2013 per institucionin e dhene dhe Transakionet e periudhes 2014 e ne vazhdim per institucionin e dhene. Per te mundesuar leximin e transaksioneve me siper, duhet te identifikohet institucioni i dhene nepermjet nje kodi unik, i cili do tei jepet institucionit i gatshem nga grupi qe eshte marre me ndertimin e sherbimit.


showMore


Mundesuar AIS