*Vlerat jan t shprehura n Lek
Kliko me te majte(left click) per te kaluar nje nivel me larte ne kategori dhe kliko butonin back per tu kthyer nje kategori mbrapa
Buxheti sipas Klasifikimit Ekonomik t Shpenzimeve Faktike (Transaksione), sht bazuar n sistemin e sugjeruar nga Fondi Monetar Ndrkombtar pr Statistikat e Financave Publike (IMF, 2001, Government Finance Statistics Manual, kapitulli 6). Qllimi ktij sistemi sht rritja e transparencs s prdorimit t fondeve publike.
Klasifikimi i propozuar i transaksioneve sht n prputhje edhe me Ligjin nr. 9936, dt. 26.6.2008, Pr menaxhimin e sistemit buxhetor n Republikn e Shqipris, neni 11, Klasifikimet Buxhetore, n t cilin parashikohet klasifikimi ekonomik i transaksioneve sipas natyrs s tyre dhe me Standardet Ndrkombtare t Kontabilitetit (IPSAS 1, pikat 46, 112, 116).
Gjat ktij studimi, termi Shpenzim Faktik i referohet prcaktimit t prdorur n Standardin Ndrkombtar t Kontabilitetit t Sektorit Publik 24 (IFAC, 2013, faqe 801) pr shumat aktuale actual amount, t cilat prshkruhen si shuma q rezultojn nga ekzekutimi i buxhetit.
N realizimin e ktij klasifikimi jan marr n shqyrtim transaksionet e kryera nga t gjitha institucionet publike n prputhje me ndarjen e re administrativo-territoriale sipas Ligjit nr. 115, dt. 31.7.2014, Pr ndarjen administrativo-territoriale t njsive t qeverisjes vendore n Republikn e Shqipris. Kjo vlen edhe pr klasifikime prpara dats q hyn n fuqi ligji pr Ndarja Administrative Territoriale.


*Vlerat jan t shprehura n Lek
Kliko me te majte(left click) per te kaluar nje nivel me larte ne kategori dhe kliko butonin back per tu kthyer nje kategori mbrapa
Buxheti sipas Klasifikimit Ekonomik t Shpenzimeve Faktike (Transaksione), sht bazuar n sistemin e sugjeruar nga Fondi Monetar Ndrkombtar pr Statistikat e Financave Publike (IMF, 2001, Government Finance Statistics Manual, kapitulli 6). Qllimi ktij sistemi sht rritja e transparencs s prdorimit t fondeve publike.
Klasifikimi i propozuar i transaksioneve sht n prputhje edhe me Ligjin nr. 9936, dt. 26.6.2008, Pr menaxhimin e sistemit buxhetor n Republikn e Shqipris, neni 11, Klasifikimet Buxhetore, n t cilin parashikohet klasifikimi ekonomik i transaksioneve sipas natyrs s tyre dhe me Standardet Ndrkombtare t Kontabilitetit (IPSAS 1, pikat 46, 112, 116).
Gjat ktij studimi, termi Shpenzim Faktik i referohet prcaktimit t prdorur n Standardin Ndrkombtar t Kontabilitetit t Sektorit Publik 24 (IFAC, 2013, faqe 801) pr shumat aktuale actual amount, t cilat prshkruhen si shuma q rezultojn nga ekzekutimi i buxhetit.
N realizimin e ktij klasifikimi jan marr n shqyrtim transaksionet e kryera nga t gjitha institucionet publike n prputhje me ndarjen e re administrativo-territoriale sipas Ligjit nr. 115, dt. 31.7.2014, Pr ndarjen administrativo-territoriale t njsive t qeverisjes vendore n Republikn e Shqipris. Kjo vlen edhe pr klasifikime prpara dats q hyn n fuqi ligji pr Ndarja Administrative Territoriale.

Smiley face

Harta e Parave (Money Mapping) sht prgatitur nga Projekti i USAID pr Planifikimin dhe pr Qeverisjen Vendore (PLGP), n bashkpunim me Institutin Shqiptar t Shkencave (AIS) si nj platform pr t rritur transparencn pr buxhetet dhe shpenzimet e njsive t qeverisjes vendore. T dhnat n kt faqe jan marr nga Thesari i Shtetit pr gjasht bashki partnere dhe nuk jan ndryshuar. Platforma mirmbahet dhe prdoret vetm nga Instituti Shqiptar i Shkencave dhe jo nga USAID apo Qeveria e SHBA.